SCHELVISCUP

Maandag, 6 augustus 2018

Op 6 augustus organiseerde visclub de Schele Posch de vrije wedstrijd om de Schelviscup. Winnaar werd Jan Agenant met 285 punten. Bij de Jeugd was de beker voor Timo Pelgrim met 105 punten.

Het was vanaf 18 uur druk bij Cafe de Schelvis, maar liefst 21 senioren en 8 jeugdvissertjes melden zich voor de vrije viswedstrijd om de Schelviscup, een record volgens voorzitter Frank Melten. De organisatie was in handen van visclub "de Schele Posch", afdeling van de LSV.
Om 18.30 uur vertrekt men naar het viswater, het Kanaal Alkmaar-Kolhorn aan de Prins Hendrikkade, waar genoeg ruimte is.

De wedstrijd is van 19 uur tot 21 uur met na afloop de prijsuitreiking in de Schelvis.
Voor elke vis krijgt men punten, afhankelijk van de soort en de grootte van de vis.
De plaatsen zijn vrij binnen de grenzen van het aangegeven water.

De vangsten waren prima te noemen, met de gebruikelijke uitzonderingen zowel naar boven als naar beneden.
Jan Agenant wist veel grotere baarzen te vangen en daarmee liep zijn score flink op, naar 285 punten.
De Cupwinnaar van vorig jaar, Jan Stam, werd 2e met 235 punten en Gerrit de Wind 3e met 219 punten. Alle drie wisten ze met baarsvissen deze hoge scores te behalen.
De grootste baars die werd gevangen was ruim 24cm, de grootste witvis 39cm.
Bij de Jeugd won Timo Pelgrim de beker met 105 punten, o.a. door een maatbaars (levert 25 punten op). De jeugdkampioene van de Schele Posch dit jaar, Joyce Engel, bleef daar met 76 punten niet ver achter. Jay Buter werd 3e met 51 punten.

Iedereen kon meedoen, ook de Jeugd en de vakantiegangers, men hoefde geen lid te zijn.

De UITSLAG van 2018 Senioren

De UITSLAG van 2018 bij de Jeugd

Rechts Winnaar Jan Agenant met de Schelvis Cup

Jeugdwinnaar Timo Pelgrim

Schele Posch Kampioene Joyce Engel werd 2e.