Algemene voorwaarden

Als men lid wil worden kan men zich aanmelden op deze website (klik bij Vispas op Vispas Online aanvragen), of bij een van de secretariaten van de Afdelingen. Ook bij de verkooppunten Nipro Hengelsport in Sint Maarten en bij Ton's Dierenboetiek in het winkelcentrum van Broek op Langedijk.

Het Lidmaatschap kost 31 €, voor de Jeugd tot 14 jaar 10 € (op 1 januari nog geen 14 jaar), (per januari 2022). Men ontvangt dan de Vispas waarmee men in de meeste wateren in Noord-Holland en in alle wateren uit de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren van Sportvisserij Nederland kan vissen. Op de Viswater App van Sportvisserij Nederland kan men met het nummer van de Vispas precies zien waar. Vispas houders van buiten de Federatie MidWest Nederland hebben voor het Oosterdelgebied, de polderwateren van polder Geestmerambacht, de Ringvaart rond Waarland en alle gemeentewateren een Extra Vispas nodig die 12,50 € kost (de vereniging heeft namelijk geen toestemming van de hoofdpachter (Beroepsvissers) om dit water in te brengen in de Landelijke Vispas). Voor het Recreatiemeer Geestmerambacht, het Heemtmeer, het Kanaal Alkmaar-Kolhorn, het Waartje, de gemeentewateren van Waarland, Dirkshorn, Tuitjenhorn en Warmenhuizen en het Recreatiemeer van Dirkshorn is dat niet nodig. Daar kan men met elke Nederlandse Vispas terecht.

Men kan zich ook aanmelden op een van onze verkooppunten waarbij men dan een Voorlopige Vispas (VBL) ontvangt, (kost 33.50€), waarna men binnen 1 maand de Vispas thuis gestuurd krijgt. Als men daarbij een machtiging invult krijgt men elk jaar de Vispas automatisch toegestuurd via Sportvisserij Nederland zonder extra kosten (dus voor 2022 was dat 31€). Op www.mijnsportvisserij.nl kan men dan een profiel aanmaken met het Vispasnummer en zo het eigen Lidmaatschap beheren (bv. adres wijzigen, meevistoestemming, nachtvissen en eventueel opzeggen. Dat laatste dient voor 1 oktober van het volgende jaar te gebeuren), anders is de Vispas al aangemaakt). 

Het lidmaatschap wordt elk jaar automatisch verlengd (indien mogelijk via automatische incasso, anders ontvangt men een acceptgiro met extra kosten), tenzij men zich voor 1 oktober afmeldt op www.mijnsportvisserij.nl.

Meer van Dirkshorn
Meer van Dirkshorn