DUIZEND EILANDEN Trofee

Zondag, 25 september 2022

Cees Sanders van hsv. de Ringdijk wint de 1000 Eilanden Trofee,

Op 25 september werd weer de Jaarlijkse Baarswedstrijd om de Duizend Eilanden Trofee gehouden.
De wedstrijd werd georganiseerd door afdeling visclub de Schele Posch van Langedijker Sportvissers e.o.
De wedstrijd werd gevist in de wateren van Langedijk, over 5 stekken van 20 minuten.

Verzamelen was op de dag van de wedstrijd in cafe De Schelvis, Koog 3 te Zuid-Scharwoude, en om 8 uur werd vertrokken naar het Viswater.
De eerste 2 stekken werden gevist langs de Westelijke Randweg bij de Dijk in Broek op Langedijk. De vangst was hier maar matig met een enkele uitschieter. Ook de 3e stek langs de Randweg, bij het winkelcentrum tegenover Elmo. Hier was het ronduit slecht.
De 4e en 5e stek waren wat beter in het water van het Oosterdel, langs de Mayersloot en de Roerdomp.

Bij de prijsuitreiking bleek Cees Sanders met 46 baars de hoogste score te hebben en won de Trofee, het bord van de 1000 Eilanden.
Hij volgde zijn zoon Arjan op die vorig jaar won maar nu niet verder kwam dan 9 baars.
Pieter Oostwouder van de organiserende club werd 2e met 41 baars.

Van de LSV-vissers werden verder Jan Agenant 5e met 35, Jan Stam 6e met 30 en Herman Vos 9e met 25 baars.

Bij de korpsen won hsv, De Ringdijk met 84 punten, gevolgd door hsv. de Sander met 83 en Team Nipro met 75 punten.
De korpsen van de Schele Posch werden 4e met 75, 5e met 60 en 6e met 48 punten.

Er waren vandaag 31 deelnemers.

De prijsuitreiking is eveneens in de Schelvis na afloop van de wedstrijd.