Dirk Swart wint de 50plus Competitie van 2022

Vrijdag, 9 september 2022

Dirk Swart wist ook de laatste wedstrijd van de 50Plus competitie van 2022 te winnen. Met meest baarsjes kwam hij uit op 171 punten na zijn winst in augustus (272 pnt.). Daarmee schreef hij de Competitie van 2022 op zijn naam.
De competitie had wegens Corona 2 jaar stil gelegen maar kon deze mooie zomer wel gevist worden.
Sjaak van der Bliek wist de 1e wedstrijd te winnen met 128 punten, hij ving meest witvis en nog een mooie zeelt van 46,5 cm.
De 2e wedstrijd wist Frank Melten op zijn naam te schrijven met 282 punten, meest baarsjes en een maatbaars van 22,2 cm. Wil Verboom ving toen een brasem van 50 cm, de grootste vis van deze competitie..
Zoals gezegd won Dirk Swart zowel de 3e als de 4e wedstrijd, hij vist meestal op baars. Anton Groot ving op de 3e wedstrijd de grootste vis, een brasem van 41,3 cm en Gerrit de Wind de grootste baars van de Competitie van 24,1 cm.
Op de 4e wedstrijd in de Machinesloot (Oosterdel) werden geen grote vissen gevangen.
De grootste vissen werden beloond met een bon, gesponsord door Nipro Hengelsport.
Na afloop was er de gebruikelijke prijsuitreiking in cafe De Schelvis in Zuid-Scharwoude, waar de uitslag bekend werd gemaakt en iedereen een prijs kreeg uitgereikt.