Kermiswedstrijd Dirkshorn

Dinsdag, 26 juli 2022

Sjaak van der Bliek wint Kermiswedstrijd met grootste baars.

Zondag 24 juli werd de Jaarlijkse Kermiswedstrijd na 2 jaar uitstel vanwege Corona weer gehouden.
Met mooi weer ook dit keer weer in de Ringvaart van de Slootgaardpolder bij Ruigrok (Rondje Woudweer).
Gezien het beperkte aantal deelnemers (34), werd er dit keer alleen aan de zuidzijde van de ringvaart gevist.
Aan riet geen gebrek, maar de meeste deelnemers waren goed voorbereid met een aantal riethaken.
Er werd best goed gevangen maar voor het merendeel kleine baarsjes.
Wat dat betreft was Andre van Kleef weer niet te verslaan, met 93 stuks had hij de meeste baars, gevolgd door Henk Roos met 90 stuks.
Van de Langedijker vissers kwam alleen Jan Agenant nog bij de eerste tien in de uitslag voor. Hij werd 6e met 80 stuks.
Sjaak van der Bliek won de hoofdprijs vanwege de vangst van een maatse baars van 23,5cm en kreeg het traditionele Gouden Tientje met Oorkonde uitgereikt door de Heer van Haringcarspel, de heer C.H.P. Keesom (zie foto).

.