Forel uitgezet

Woensdag, 27 november 2019

Opnieuw Forel uitgezet in het Recreatiemeer Geestmerambacht

Eind november 2019 is er voor de 5e keer forel uitgezet. De eerste uitzettingen waren van 2013 tot en met 2016.
Afgelopen 2 jaar is er een pauze ingelast om nieuwe financiering te zoeken. Intussen zitten er nog steeds verschillende grote exemplaren in het meer afkomstig van de eerste uitzettingen, duikers komen ze nog regelmatig tegen.
Sinds november dus een nieuwe uitzetting, gefinancierd door de hengelsportverenigingen "Langedijker Sportvissers e.o." en "VIOD" uit Heerhugowaard, en de hengelsportfederatie MidWestNederland.
De forellen zijn op meerdere plaatsen in het meer uitgezet voor een betere verspreiding.
De uitzettingen zijn een initiatief van de Beheerscommissie GMA (VBC), die namens de pachtende Federatie en verenigingen en in samenspraak met het Recreatieschap en HHNK deze uitzettiingen mogelijk heeft gemaakt.

Er geldt wel een verbod om de forel mee te nemen, het hele jaar door, zodat we er lang van kunnen genieten.
Gebruik bij het vissen dus geen dreggen en knijp de weerhaak op de vlieg of haak plat, zodat de forellen zo veel mogelijk onbeschadigd terug kunnen worden gezet, dat maakt voor het vangen niets uit, zolang de lijn maar strak wordt gehouden.