Schelvis Cup 2022

Dinsdag, 2 augustus 2022

Op dinsdag 2 augustus werd weer om de Schelvis Cup gevist.

Dinsdagavond 2 augustus is er onder prima weersomstandigheden weer traditioneel gevist om de SCHELVIS CUP.
Deze vrije wedstrijd was georganiseerd door visclub "de Schele Posch" in samenwerking met cafe "de Schelvis".
Bij de Senioren hadden zich 23 vissers ingeschreven terwijl de deelname bij de Jeugd wat achter bleef.
Er werd gevist in het Kanaal Alkmaar-Kolhorn aan de Prins Hendrikkade in Broek op Langedijk en de organisatie rekende op veel baars.
Maar niets bleek minder waar, want er werden enorm veel zwartbekgrondels gevangen! praktisch evenveel als baarsjes. Dit is een exoot die sterk in opmars is.
Bij de Senioren ging de winst met 274 punten naar Jan Agenant uit Waarland. Hij wist dorpsgenoot Willi-Jan Kuijs, die maar liefst 42 zwartbekgrondels wist te vangen, maar net voor te blijven. Willi-Jan eindigde op 269 punten.
Op de 3e plaats eindigde dank zij 5 baarzen boven de 15cm Charles Engel met 255 punten. Tom Melten, de winnaar van de vorige editie, eindigde met 251 punten nu net naast het podium.
Bij de Jeugd ging de winst met 70 punten verassend naar nieuwkomer Gijs Koomen. Gijs wist maar liefst 11 grondels en 5 baarzen te vangen. Hiermee wees hij favoriet Jay Buter, die eindigde op 59 punten, naar de 2e plaats.
Op de 3e plaats eindigde Jip Hanrath met 57 punten.
De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde avond en bedankt Ruben van cafe "de Schelvis" voor zijn medewerking.

Voor de volledige Uitslag klik hier

Voor de uitslag bij de Jeugd klik hier

De winnaars met voorzitter Frank Melten van de organiserende club.